Güncel

Adana'da Karpuz Hasadı Devam Ediyor

Ülke genelinde üretimi yapılan 4 milyon ton karpuzun %21'ini karşılayan Adana'da, karpuz hasadı Karataş ilçesi Kapı Mahallesi'nde sürüyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte, kentte 80 bin dekar alanda ekimi yapılan tescilli karpuzlar tezgahlarda ve sofralarda yerini almaya başladı.

Adana'da, karpuz hasadı yaklaşık 15 gün önce başladı ve eylül sonuna kadar devam edecek. Yaklaşık 550 bin ton karpuzda rekolte beklenirken, yaz sıcakları ile birlikte talep artması bekleniyor.

Ömer Ateş, Şanlıurfa'dan Adana'ya hasat işleri için geldiğini belirtti. "15-20 gün önce hasat işlerimize başladık. Şu anda çalışıyoruz, arkadaşlarımız arkamızda çalışıyorlar. Yaklaşık 15-20 kişilik bir grupla çalışıyoruz. Sezonluk bir iş olduğu için iki ay, 45 gün çalışıp Adana hasat sezonunu kapatıyoruz. Daha sonra Konya, Niğde ve diğer yerlere giderek çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Karpuz hasadının bereketli geçtiğini ve çalışma saatlerinin farklılık gösterdiğini söyleyen Ateş, "Eğer fiyatlar iyi olursa karpuz çok güzel olur, verimli olur. Fiyatlar iyi olursa, bu çiftçiler için iyi bir işaret olur" dedi. Hasat işlerinin süresi kamyon sayısına göre değişebileceğini de söyledi. Belli bir çalışma saati olmadığını, saat altıda, yedide veya öğle saatlerinde çalışmaya başlayabileceklerini belirtti. "Bizim işimiz yevmiye hesabı değil, kamyon hesabıdır. İşimizi ne kadar çabuk bitirirsek, evimize de o kadar çabuk döneriz" dedi.

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }