Çukurova Bölgesi'nde en çok tarımsal ürün olan buğdayın hasadından sonra bazı üreticiler, bir sonraki ürüne hazırlık yapmak ve daha iyi bir toprak hazırlamak için anız yakma yöntemini tercih ediyor. Ancak Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Ali Tekin, anız yakmanın hem çevre hem de toprak sağlığı açısından zararlı olduğunu belirterek üreticileri uyardı. Adana genelinde yaklaşık 1 milyon 400 bin dekar alanda buğday ekimi yapıldığını bildiren Tekin, hasat sonrası anız yakılmamasını istediklerini belirtti. Anız yakmanın tarımsal ve doğal ekosistemi tahrip ettiğine dikkat çeken Tekin, anız yakanlara her dekar için 244,09 TL idari para cezası verileceğini sözlerine ekledi. Anızlı tarlanın doğrudan işlenip ekilmesini sağlayan yöntemlerin, anız yakmaktan daha sürdürülebilir olduğunu vurguladı. Üreticilerden buğday hasadı sonrası anız yakmamaları konusunda duyarlılık beklediğini dile getirdi.

Kaynak: (Haber Merkezi)