Eğitim

Bakan Tekin, basın mensuplarıyla buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniversiteden mezun olduğu günden beri sürekli olarak eğitimin içinde olduğunu ve eğitimi sürekli takip ettiğini söyledi.

Tekin, kurum içindeki birimlerin politika üretirken birbirleriyle iyi iletişim kurmalarının daha başarılı sonuçlar elde etmek için önemli olduğunu vurguladı. Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı'nda birimler arasında daha güçlü bir koordinasyon sağlamak için çalışmalara başladıklarını ve güçlü bir ekip oluşturmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında okul tercihi yapacak depremzedeler için "pozitif ayrımcılık" uygulandığını hatırlatan Tekin, yakınlarını, öğretmenlerini veya ailelerini kaybetmiş olan öğrencilerin sağlıklı bir şekilde sınava hazırlanmanın zor olduğunu düşünerek beş il ve iki ilçedeki öğrencilere pozitif ayrımcılık yapıldığını ve sınavla öğrenci alan okullarda her şube için iki ekstra kontenjan oluşturulduğunu ifade etti. Tekin ayrıca, diğer öğrencilerin herhangi bir kayıp yaşamadan bu okulları tercih edebileceklerini söyledi.

Bir gazetecinin deprem bölgesindeki öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin sorusu üzerine Tekin, deprem bölgesi için normal atama ve yer değiştirme takvimine ek olarak üç günlük ilave bir takvim oluşturduklarını belirtti. Tekin, "Bütün değişimler bittikten sonra hâlâ sorun yaşayan, yer değiştiremeyen deprem bölgesindeki öğretmenler için belirli koşullarda yer değiştirme imkanı sağlayacak bir mekanizma oluşturduk." dedi.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere, 22 il arasında tayin hakkı tanındığını hatırlatan Tekin, deprem bölgesini ziyaret ettikten sonra bu kararı aldıklarını aktardı.

Yusuf Tekin, "Burada görev yapmaya devam eden öğretmenlere desteklerimizi sürdüreceğiz, bu öğretmenlerin hizmet puanlarını artıracağız." ifadesini kullandı.

Öğretmen istihdam ve yetiştirme süreci

Millî Eğitim Bakanı Tekin, öğretmenlerin yükseköğretim kurumlarında yetiştirilmesi öncesi ve istihdam sonrasında niteliklerinin artırılması için hizmet içi eğitimlere önem verdiklerini belirtti. Tekin, öğretmen yetiştirme süreci için Yükseköğretim Kurulu ile bir proje hazırladıklarını söyledi ve öğretmenlerin lisans eğitiminden atanmaya, atanmadan sonraki süreçlere kadar tüm aşamaları YÖK ile koordine edeceklerini açıkladı.

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }