Tarihi Bıçakçılar Çarşısı'na gelen vatandaşlardan bazıları yeni bıçak alırken bazı vatandaşlarda evdeki bıçaklarını biledi.
Şanlıurfa'da kurban kesecek vatandaşlar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bıçaklarını bilemekten geri kalmadı.
Bıçakçılar Çarşısı esnafı da yılda bir kez de olsa Kurban Bayramı'nda yoğunluk yaşadıklarını dile getirdi.
"Küçüklüğümden beri bu işi yapıyorum"
Ömer Yaşarsoy
55 yıldır bıçakçılık yaptığını belirten Ömer Yaşarsoy, " Küçüklüğümden beri bu işi yapıyorum, piyasa şu an biraz durgun ama bayrama 3 gün kala kalabalık olur. 55 senedir bu işi yapıyorum, Şanlıurfa'da bıçak üretimi yok, aslından yapan arkadaşlar var ama marka vuruyorlar. Bizim işimiz bıçak bilemek ve satmak. Kurban bayramının etkisi kalabalık olması başka etkisi yok. Bıçakların temiz çıkması için normal zamanda gelmeleri daha iyi olur, bıçağını bileten iki gün sonra bir daha biletmeye getiriyor. Marangozcu, demirci ve kasapçılar da bu mesleğe başladı. Yazık olur paralarına götürmesinler, işi bilene versinler bıçaklarını, mahalle arasındakiler esnaf değiller. Yaptıracaksanız en azından işlem görsün, yazık olmasın paranıza. Yaptığınız işin helal olması lazım, Şükür etmek lazım bu krizde bereket versin çok şükür. İşimizden şikâyetçi değiliz çok şükür kısmetimiz neyse o. Gün var ayı besler, ay var günü besler, buna da şükretmek gerekir." dedi.
"Yoğunluğumuz baya artıyor"
Mustafa Kamacı
Bayrama az kala yoğunluk yaşadıklarını ifade eden Mustafa Kamacı, " Bıçaklarımız bizim kendi el imalatımızdır, çelikleri 3 milimdir. Normal zamanlarda çok şükür işlerimiz iyi. Kurban bayramına 15 gün kala yoğunluğumuz baya artıyor, akşam saat 12-1'e kadar kaldığımız da oluyor. Geçen seneye nazaran ortalama yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam geldi satışlara. Hammaddeden ötürü bizler de ister istemez zamlar yapmak zorunda kalıyoruz ve işin kötü tarafı hala zamlar devam etmekte. İnşallah düzelir." diye konuştu.