Sağlık

Bingöl'deki Öğrencilere Sütün Önemi Anlatıldı

Bingöl Üniversitesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlileri, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla Bingöl Merkez Çavuşlar Köyü'nde bulunan ilkokul ve ortaokulları ziyaret ederek, öğrencilere süt tüketiminin önemini anlattılar. Etkinlik kapsamında, öğrencilerle bir araya gelen öğretim görevlileri, süt tüketiminin faydalarını, bazı özel durumlara bağlı olarak sütün yan etkisinden ötürü oluşabilecek zararlarını ve laktoz intoleransı gibi durumları da ele aldı.

Etkinlikte ayrıca, Süt Ürünleri Teknolojisi Bölümü öğrencileri sınıftaki öğrencilere çeşitli sunumlar yaparak süt farkındalığı oluşması için paylaşımda bulundular. Program sonrası öğrencilere, sade süt ve farklı aromalı süt ikramında bulunuldu.

Eğitimciler, sütün insan sağlığı için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak özellikle çocukların süt tüketmesi gerektiğine dikkat çektiler. Sütün içerisindeki kalsiyumun diş ve kemik sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu söyleyen görevliler, sütün birçok vitamin ve protein kaynağı olduğunu da belirttiler.

Süt tüketiminin insan sağlığı için önemli olduğu kadar bazı özel durumlarda kişilere zarar verebileceğine de dikkat çeken öğretim görevlileri, laktoz intoleransı olan kişilerin süt yerine, laktozsuz süt veya laktozsuz süt ürünleri tüketmeleri gerektiğine vurgu yaptılar.

Etkinlik sonrası öğrenciler yapılan ziyaret ve ikramlar için Bingöl Üniversitesi hocalarına ve Süt Teknolojisi Bölümü öğrencilerine teşekkür etti ve etkinlik dağıtılan ikramlar sonrası sona erdi.

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }