Batman şehrinde sıcak hava etkisini gösterirken, en fazla maruz kalan kesim fırıncılar oldu. Gölgede bile durmak güç olduğu kentte, fırıncılar yaklaşık 300 derece sıcaklıkta ekmek pişirirken hem hava sıcaklığına hem de fırın sıcaklığına karşı mücadele ediyor. Fırıncılar, terleme nedeniyle günde birkaç kez elbiselerini değiştirmek zorunda kalırken, sıcaklık yüzünden yaklaşık 5 litre su tüketiyorlar. Fırın esnafı Eyüp Atmaca, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah'ın kendilerine verdiği sabır sayesinde sıcaklığa dayandıklarını söyledi.
Eyüp Atmaca "Günde en az 4-5 litre su tüketiyoruz." Atmaca, 25 yıldır fırın işinde çalıştığını belirterek, "Biz şu anda temmuz ayındayız. Dışarıda hava sıcaklığı 45 derece, çok sıcak, ama biz 250 derece altında çalışıyoruz. Fırıncılar, bu sıcak yaz aylarında bile ateşin yanında çalışıyoruz. Bu bizim mesleğimiz ve başka çaremiz yok. Günde en az 4-5 litre su tüketiyoruz ve üstümü 3 kez değiştiriyorum. Bu sıcaklık altında dayanabilme yeteneğimiz, Allah'ın bize verdiği sabır sayesindedir. Yaz ayları böyle geçiyor, ama kış aylarında daha rahatız." dedi.
Rıdvan Özbey "İşe başlamadan önce tişörtümüzü ıslatıp başımıza su döküyoruz." Bir diğer fırıncı esnafı Rıdvan Özbey, çocuklarının geleceği için sıcaklıkla baş etmek zorunda olduklarını ifade etti: "Bu yazın sıcağında bile en az 300 derecenin üstünde ekmek pişiriyoruz. Mesleğimiz zorlu bir meslektir. Bu sıcakta herkes bu işi yapamaz. İşe başlamadan önce tişörtümüzü ıslatıp su döküyoruz. Yoksa ocağın başına geçemeyiz ve ekmek pişiremeyiz. Şu anda dışarıda 50 derece sıcaklık varken burada yaklaşık 300 derece var. İşimiz çok zor ama yine de şükrediyoruz çünkü ekmek peşindeyiz."