Bir proje olan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen bir projedir. Amacı, aklı selim, kalbi selim ve zevki selim bireyler yetiştirmektir.
Proje kapsamında okullarda "manevi danışman" hizmeti verilmesinin rahatsızlık yarattığını belirten Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, bu rahatsızlığın seçim öncesinde yapılan takiyye olduğunu ve halkın değerlerini ortaçağ zihniyeti olarak görenlerin olduğunu söyledi.
Gündüz, ÇEDES Projesi'nin öğrencilere fıtratlarındaki duyguları gerçekleştirebilecekleri bir fırsat alanı oluşturacağını belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara "manevi danışman" adı altında imam, müezzin, vaiz atanmasıyla ilgili haberlerin gerçek dışı olduğunu ifade eden Gündüz, projenin amacının öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen, bilime ve kültüre meraklı, aklıselim bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Gündüz, "Her etkinlik, öğrencilerimize değerlerimizi aktarma konusunda fırsatlar sunacaktır" dedi.
"Manevi danışman" hizmeti rahatsızlık yaratanların seçim sonrasında eski alışkanlıklarına döndüğünü belirten Gündüz, projenin çocuklara fıtratlarına uygun dinî, ahlaki, milli, toplumsal ve geleneksel değerleri aktararak yaşam biçimlerine dönüştürülmesini hedeflediğini söyledi. Gündüz, projenin amacına uygun olarak yapılan her etkinliğin değerlerimizi öğrencilere aktarmada önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.
Manevi danışman adı altında imam, müezzin, vaiz atanmasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Gündüz, ÇEDES projesi kapsamında uygun görülen saatlerde din eğitimi verilmesinin sağlandığını ve bu amaçla ilahiyat fakültesi mezunu ve pedagojik eğitimi olan kişilerin görüşmeler yaptığını açıkladı.
Gündüz, "Milletimiz milli manevi değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir" dedi ve projenin gençliği zararlı akımlardan korumak amacıyla atılan her adımın kıymetli olduğunu vurguladı.