Sağlık

Harran Üniversitesi'nde Yenidoğan Polikliniği açıldı

Şanlıurfa'da yapılan doğumlar sonrasında bebekler ve anneleri taburcu edildikten sonra, bebeklerin takibi için başka hastanelere sevk edilmekteydi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, göreve başlamasının ardından hastane personel ve bölüm eksikliklerini gidermek için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi.

Harran Üniversitesi Hastanesi, bebeklerin il dışına sevk edilerek ailelerin mağdur olmamasını sağlamak, bebeklerin Şanlıurfa'da izlenmesi ve tüm sorunları yakından takip etmek amacıyla Şanlıurfa'da ilk ve tek olan Yenidoğan Polikliniği'ni hizmete açtı.

Yenidoğan bebeklerin tanı ve tedavisinde uzman doktor ve özel eğitimli personel ile hizmet veren poliklinik, gebelik süresince ve doğum sırasında ortaya çıkabilecek olumsuz durumlarda acil müdahale imkanı sağlayacak.

Uzman ekip tarafından, doğan bebeklerin sağlıkları değerlendirilecek ve bebeklerin büyüme, beslenme ve gelişimleri izlenecek.

Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yücesoy Bağdiken, hizmete giren yenidoğan polikliniğin önemine dikkat çekerek, "Yenidoğan dönemi, doğumdan sonraki ilk 28 günü kapsar. Bu dönemde bebek, anne karnındaki koruyucu ortama alışmaya çalışır ve dış dünyaya karşı savunmasızdır. Bu nedenle yenidoğan bebekler, doğumdan itibaren anne karnından ayrılarak tamamen dış dünyaya maruz kalırlar. Bu süre zarfında bebek iyi beslenmeli ve hastalıklara karşı korunmalıdır. Bu süreç, iyi ve uzman bir yaklaşım gerektirir." dedi.

"Hastanede 2022 Yılında Bin 480 Doğum Gerçekleşti"

Bağdiken, Türkiye'deki en fazla doğumun Şanlıurfa'da gerçekleştiğini belirterek, "Harran Üniversitesi Hastanesi'nde 2022 yılında bin 480 doğum gerçekleşti. Solunum sıkıntısı, sarılık, düşük doğum ağırlığı, prematürite gibi nedenlerle bazı bebekleri yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırdık. Hizmete giren polikliniğimizde sağlıklı yenidoğan izlemi yapılmasının yanı sıra Şanlıurfa'da veya dışında bulunan özel veya devlet hastanelerinden taburcu edilen bebeklerin takibi planlanmaktadır. Bu takipler, emzirme eğitimi ve desteği, doğumsal tarama testinde anormallik saptanan bebeklerin izlemi, sağlıklı ve hasta yenidoğan bebeklerin izlemi gibi konuları içermektedir. Ayrıca daha ciddi bir hastalığı olan tüm prematüre bebeklerin tedavisi Yenidoğan Polikliniği'nde yapılacaktır. Yenidoğan servisinin hastaneye kazandırılmasından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Serap Satış, Yenidoğan polikliniğinin hastane ve vatandaşlar için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, polikliniğin hastane bünyesine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }