Harran Üniversitesi’nden gelen açıklamaya göre; Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜGÖÇ), uluslararasılaşmada başarılı çalışmalara imza atıyor.
Harran Üniversitesi, "Gençliğin Gözüyle Uluslararası Öğrenci Olmak" adlı Erasmus+ KA154 projesi kapsamında farklı ülkelerden gelen öğrencilere ev sahipliği yaptı. Projenin amacı, Kastamonu Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi de dahil olmak üzere ortakları arasında bulunan Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projede, ülkemizde okuyan uluslararası öğrencilerin sorunlarının belirlenmesi ve bu öğrencilerin yerel toplum ile uyumlu bir şekilde yaşayabilecekleri sürece destek olmaktır.
Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, proje ortaklarından Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Uluslararası Göç Derneği Başkanı Ekrem Demir, Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Gülerce ve öğrenciler katıldı.
Harran Üniversitesi'nin dünyadaki ilk üniversite olarak kabul edilmesi ve Şanlıurfa'nın tarihin sıfır noktası olması nedeniyle, farklı ülkelerden gelen öğrenciler, dünyanın tüm dinlerine, kültürlerine ve farklılıklarına tanıklık etmesinden dolayı hayran kaldılar. Program, toplamda üç çalıştay ve bir zirve konferansı düzenleyecek. Çalıştaylar, yerel ve göçmen gençlerin katılımı, konferans ise hem yerel hem de göçmen gençlerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Harran Üniversitesi'nde uluslararası çalışmaların devam ettiğini ve farklı ülkelerden gelen öğrencilere üniversitenin her türlü imkanını sağladıklarını belirtti. Güllüoğlu,
"Harran Üniversitesi olarak farklılıkları ortadan kaldırarak daha iyi bir dünya oluşturabileceğimizin farkındayız" dedi ve Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Uluslararası Göç Derneği Başkanı Ekrem Demir, ve katılımcı öğrencilere teşekkür etti.