Güncel

Kurban Bayramı yaklaşırken derin donduruculara talep artıyor

Kurban Bayramı'na az bir süre kala derin dondurucu satışları beyaz eşya mağazalarında artış gösterdi.

Etlerin bozulmaması için vatandaşların derin dondurucu aldığını söyleyen Beyaz Eşya Satıcısı Mehmet Haktankaçmaz, İLKHA'ya konuştu.

Üstten kapaklı ve çekmeceli derin dondurucuların daha çok tercih edildiğini belirten Haktankaçmaz, yoğun günler yaşadıklarını ifade etti.

Haktankaçmaz, derin dondurucuların kapasitesini aşmadan kullanılması konusunda uyarıda bulundu.

"İnsanlar bayram öncesi derin dondurucu talep ediyor"

Mehmet Haktankaçmaz

Kurban Bayramı öncesi derin donduruculara talebin arttığını dile getiren Haktankaçmaz, "Kurban Bayramı yaza denk geldi. Urfa'da özellikle hava sıcaklıkları aşırı yüksek oluyor. İnsanlar et aldıklarında bile kısa bir bekleme süresi bile etin bozulma riski taşıyor. Bu nedenle insanlar, düşük ya da yüksek gelirli olsun, derin dondurucu almaya başladı. Derin dondurucu artık bir ihtiyaç haline geldi. İnsanlar kurban bayramı öncesi derin dondurucu talep ediyor. Kurban Bayramı'nda daha düşük gelirli aileler kendi aldıkları etleri koymak için, diğer aileler ise eti dağıtmadan önce bekletme süresinde etin bozulmaması için dondurucuya koyuyorlar. Daha sonra eti dağıtıyorlar. Bu dönemde derin donduruculara büyük bir talep var. İnsanlar hem üstten kapaklı hem de çekmeceli olanları tercih ediyor. Yoğun bir talep yaşıyoruz," dedi.

"En düşüğü 3 bin liradan başlıyor"

Dondurucu fiyatları hakkında bilgi veren Haktankaçmaz, "Derin dondurucu fiyatları değişiyor. Ürünün küçüklüğü ve büyüklüğüne göre fiyatlar değişiyor. En düşüğü 3 bin liradan başlıyor. Fiyatlar 10-12 bin liraya kadar çıkabiliyor. İhtiyaca göre değerlendiriliyor. Köylerde genellikle sandık tipi dondurucular tercih ediliyor. Şehir merkezlerinde ise genellikle çekmeceli olanlar tercih ediliyor. Köylerde insanlar yoğurdunu ve peynirini kova ile saklıyorlar. Şehirde yaygın olarak çekmeceli olanlar tercih ediliyor," diye konuştu.

"Derin dondurucuya kapasitesinden fazla yüklenmemeli"

Derin dondurucuya çok fazla ürün eklemenin cihaza zarar verebileceğini belirten Haktankaçmaz, "Yazın taze sebzeler, özellikle Urfa'da biber, patlıcan, bamya gibi sebzeler evde haşlanıp poşetlere konuyor. Bu ürünler kış aylarında tüketilmek üzere derin dondurucuya konuyor. Özellikle derin dondurucu kullanılırken kapasitesinden fazla yüklenmemeli. Eti tüm olarak dondurucuya koymak durumunda kalındığında etler sıcak olduğu için bozulma riskiyle karşılaşılabilir. Bu nedenle etlerin paketlenip derin dondurucuya yerleştirilmesi en doğrusudur. Bu hem dondurucuya hem de ete zarar verir. Bu yüzden küçük parçalara ayırarak yerleştirmek gereklidir," şeklinde konuştu. 

{ "vars": { "account": "G-3SZQ7JT08Q" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }