Kurban Bayramı'nda, tatlı ve şeker tüketimiyle birlikte kırmızı et tüketiminin arttığını söyleyen Canpolat, özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet hastalığı olanların beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.
Canpolat, sağlıklı beslenmenin temel prensipleri, yiyecek seçimi, porsiyon kontrolü ve besin gruplarının dengeli tüketimi için alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğunu hatırlattı. "Kurban Bayramı'nda özellikle kist hidiatik hastalığına dikkat etmeliyiz. Kist hidiatik, karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarda kistler oluşturarak ölüme sebep olabilir. Kesilecek kurbanın veteriner hekim kontrolünden geçtiğinden emin olmak önemlidir."
"Kahvaltı yapılmalıdır"
Kurban kesme telaşı olanların bayram sabahı kahvaltılarını atlamaması gerektiğini vurgulayan Canpolat, şunları söyledi:
"Mümkün olduğunca kahvaltı yapılmalıdır. Kalp-damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler yağsız veya az yağlı etleri tercih etmelidir çünkü yağlı etler daha fazla doymuş yağ ve kolesterol içerir. Et tüketirken yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarlarda çeşitlilik yaratmak için süt (süt, yoğurt, ayran, peynir vb.) grubu, ekmek (tahıl, makarna, bulgur, pirinç) grubu, sebze ve meyve grubunu aynı öğünde birlikte tüketmek önemlidir. Etin içindeki vitamin ve mineral kaybını önlemek için eti kızartmak yerine haşlama veya fırınlama yöntemini tercih etmeliyiz."