2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçişinde son tarih 1 Temmuz oldu.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 535 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yaptığı değişikliklerle e-fatura kullanımı neredeyse tüm sektörler için zorunlu hale gelmeye başladı. 1 Temmuz 2023'ten itibaren birçok sektör bu kapsama alınacak. Öncelikle 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve müteakip hesap dönemleri için 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler, zorunlu olarak e-faturaya geçiş yapacak.
- Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 535 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle e-fatura kullanımı, hemen hemen tüm sektörler için zorunlu hale geliyor.
- Brüt satış hasılatı tutarı belirli bir eşik değeri aşan mükellefler zorunlu olarak e-faturaya geçiş yapmak zorunda olacaklar.
- E-ticaret faaliyetinde bulunan mükellefler ise 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-faturaya geçiş yapmış olacak.
- Başlangıç tarihi 1 Temmuz 2023 olan e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine geçecek işletmeler, e-defter uygulamasına geçişlerini ise 1 Ocak 2024'ten itibaren gerçekleştirecekler.
- Elektronik fatura kullanımının artmasıyla birlikte, tahsilat ödeme süreçleri kısalmış ve nakit işlemleri hızlanmıştır.
- Ayrıca, e-fatura kullanımı ile kâğıt fatura hazırlama sürecinde kullanılan malzemelerin maliyetleri azaldı ve doğal kaynakların korunmasına yardımcı olunuyor.
- KolayBi CEO'su Gökhan Boyana, KolayBi' Jet hizmetini devreye alarak, işletmelerin e-fatura kullanımı sürecinde satış ve fatura yönetimi işlemlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.
- Bu hizmet, ilan yayıncılığı hizmeti verenler, e-ticaret faaliyetinde bulunanlar, inşaat, alım, satım veya kiralama yapanlar gibi birçok farklı sektördeki işletmelerin ihtiyaçlarına yanıt verecek.
- KolayBi Jet arayüzü oldukça kullanışlı bir yapıya sahiptir ve KOBİ'lerin e-fatura entegrasyonunu tamamlayarak hemen fatura kesmelerine yardımcı olur.