Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'ne karşı çıkmasının rekabet yasalarına ve hizmet sunma özgürlüğüne aykırı olduğuna hükmetti. Mahkeme, FIFA ve UEFA'nın Süper Lig gibi yeni bir futbol projesini önceden onaylarına tabi kılmanın AB hukukuna aykırı olduğunu belirtti. Avrupa Adalet Divanı'nın bu kararı, futbol dünyasında büyük bir sarsıntı yarattı.
UEFA ise yaptığı açıklamada, Avrupa Adalet Divanı'nın kararının Avrupa Süper Ligi'nin onaylanması anlamına gelmediğini ifade etti. UEFA'nın açıklamasında, "Alınan karar, aslında UEFA'nın ön yetkilendirme çerçevesinde, önceden var olan ve zaten kabul edilmiş teknik bir eksikliğin altını çizmektedir" denildi. UEFA, kendi kurallarının sağlamlığından ve Avrupa yasalarına uygunluğundan emin olduklarını vurguladı.
Avrupa Adalet Divanı'nın kararı, özellikle İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinin 19 Nisan 2021'de başlattığı Avrupa Süper Ligi girişimi üzerinde büyük bir etki yarattı. FIFA, UEFA ve futbol kamuoyundan gelen yoğun eleştirilere rağmen Real Madrid, Barcelona ve Juventus dışındaki 9 kulüp daha sonra projeden çekilmişti.
Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) de Avrupa Adalet Divanı'nın kararının Avrupa Süper Ligi'ni desteklemediğini belirtti. ECA'nın açıklamasında, "Açıkça söylemek gerekirse, karar ne Süper Lig projesini destekliyor ne de tasdik ediyor" ifadesine yer verildi. Bu gelişmelerle birlikte, futbol dünyasında Avrupa Süper Ligi konusu daha fazla tartışma ve belirsizlik yaratmaya devam ediyor.