Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ÖSYM tarafından 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ülke olarak bir yıl boyunca birçok olaydan etkilenen öğrenciler, sınavın stresli ve zor geçtiğini ifade ettiler.

Bazı YKS öğrencileri, üniversite eğitimi alan öğrencilerin iş bulabildiği bir ülke hayal ettiklerini belirttiler.   

"Deprem ve Seçim Bizleri Psikolojik Olarak Etkiledi"

Furkan Katuç

Mezun olacağı senede tekrar sınava gireceğini belirten Furkan Katuç, "2 yıl boyunca çalıştım ve sonucunda çabaladığımı düşünüyorum. Sürekli dershaneye ve kütüphaneye gidip gelerek çalıştım. Birçok öğrencinin bu sene karşılaştığı ana problemlerden biri de kitap masrafları. İki tane test kitabı almak için 300-400 TL ödemek zorunda kalıyoruz. Kitap temininde zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Deprem ve seçim süreci yaşadık. Bu süreçlerin bizleri psikolojik olarak etkilediğini itiraf etmeliyim. Fakat buna rağmen çalışmamız gerektiğinin farkındaydık." dedi.

Bir hayali olduğunu belirten Katuç, beklentilerini şu şekilde özetledi:

"Üniversite eğitimi almış öğrencilerin kolayca iş bulabildiği bir ülke istiyorum. Kendi hedefim ise psikoloji alanında okumak."

Ankara'da sınava hazırlanmak için Van'dan gelen Ali Fırat, "Sınav dışında başka bir işle meşgul değilim. Sınav sürecinde zorluklar yaşadım. Van'dan gelip gitmek ve arkadaş ortamı nedeniyle sıkıntılar yaşadım. Sınavdan beklentim ilk 50 binde olmak. Veterinerlik okumak istiyorum ve düşüncem Van'da veterinerlik yapmak yönünde." diye konuştu.

"Sürekli Değişen Eğitim Sistemi, Öğrencileri Zorluyor"

Yusuf Akbaş

Sınav sürecinde odaklanma sorunu yaşayan Yusuf Akbaş, "Derslerin yoğunluğu ve farklı konuların birbirine karışmasından dolayı oldukça zorlandım. Öğretmenlerimin desteği ile bu zorlukların üstesinden geldim fakat başlarda eğitim hayallerimden vazgeçmek durumunda bile kaldım ve hatta bırakmayı bile düşündüm. Bu süreç aşırı derecede stresli ve yoğun bir süreç olduğu için herkes buna uyum sağlayamıyor. Bundan dolayı zor bir süreç olduğunu kabullenmek zorundayız. Bu sınavdan yüksek bir başarı bekliyorum. Çünkü iyi hazırlandığımı düşünüyorum ve hukuk okumak istiyorum. Ancak sınav sonrasında neler olacağı kesin değil. Sürekli değişen eğitim sistemi, öğrencileri zorlamaktadır." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: (İLKHA)