17-18 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) yaklaşmasıyla öğrenciler hazırlık süreci, duyguları, düşünceleri hakkında bilgi verdi.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran 2023 tarihinde sabah, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise aynı günün öğleden sonrasında uygulanacaktır. Öğrenciler bu sınavların stres ve heyecanını paylaşırken, geleceklerine dair beklentilerini de dile getirdiler.

"Sınav heyecanını yenmeyi bilmeliyiz"

Ali Ekber Nas

Sınavdan önce heyecanlı olduğunu belirten Ali Ekber Nas, "YKS sınavına az bir zaman kaldı. Çok heyecanlıyım. Bir senedir çalışıyor ve emek veriyoruz. Sınav heyecanını sınav anında yenmeyi bilmeliyiz. İnşallah emeklerimizin karşılığını alacağız. Günlük olarak önce sabah namazında uyanıp namazımı kılıyorum. Sonrasında bir hıfz Kuran okuyorum. Daha sonra rutin olarak paragraf ve deneme çözüyorum. Sonra eksik konularıma çalışıyorum. Dini yönü ağır basan kitapları tercih ediyorum çünkü bana ruhen bir katkı sağlıyorlar. Onun dışında dünya klasiklerini de okumaya özen gösteriyorum. Boş vakitlerimde genellikle camiye gidiyorum veya arkadaşlarımla cami çevresinde vakit geçiriyorum. Sosyal aktivite olarak futbolla aram çok iyidir. Aynı şekilde camide etkinlikler düzenliyoruz. Camideki etkinlikler ruhen daha iyi geldiği için bu etkinliklere daha fazla ağırlık veriyorum. Hedefim ise diş hekimliği." diye konuştu.

"Sürekli çalışmak yerine haftada bir sosyal aktiviteler yapmalıyız"

Nusrettin Yaman

Üçüncü kez sınava girdiğini belirten Nusrettin Yaman, sürekli aynı işi yaptığında insan psikolojisinin zorlandığını belirtti. Sınavla ilgili düşüncelerini paylaşan Yaman şunları söyledi:

"Bu sene üçüncü kez sınava gireceğim, umarım son kezdir. Zorlu bir süreçten geçtik, hayırlısı olsun. Bu yıl özellikle AYT Matematik ve AYT FEN kısmına yoğunlaştım. Konu ve soru çözümü hiç aksatmadım. Özellikle konular bittikten sonra bol bol konu çözümü yaptım. Psikolojik açıdan zorluklar olabiliyor ama rahat bir çalışma yılı geçirdiğimi söyleyebilirim. Hergün aynı işi yapmak, ders çalışmak, sosyal aktivitelerden uzak kalmak gibi durumlar stres oluşturabiliyor. Sosyal aktivite ihtiyacım oluyordu. Belli aralıklarla sosyal aktivitelere katılmak gerekiyor. Arkadaşlarla çıkıp bir yerlerde oturmak, gezmek gibi aktiviteler gerekiyor."

Kaynak:  (İLKHA)