Eyyübiye Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, Şanlıurfa genelinde gıda dağıtımı yapan işletmelerin denetimlerine devam ederek halk sağlığını korumaya yönelik önlemler aldı. Fırın, kasap, lokanta, dönerci, köfteci gibi işletmelerde temizlik, gıda güvenliği, gramaj ve ruhsat denetimleri gerçekleştiren ekipler, market ve bakkallarda ise etiket ve son kullanma tarihi denetimi yaptı.

Eyyübiye Zabıtası, işletmelerde satışa sunulan doğrudan ve işlenerek tüketilen gıda maddelerine özellikle et ürünlerine odaklandı. Bu kapsamda bir kasap dükkânında kurban bayramından bu yana derin dondurucuda saklanan bozuk sakatat ürünlerine el koydu ve imha edilmesi için işlem başlattı.

Ayrıca, polis memurları fırında hijyen kurallarını ihlal edildiğini tespit etmiş ve ilgili işletmecilere idari para cezası uygulamıştır. Denetimlerle halk sağlığını korumak ve hijyen standartlarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Kaynak: MEHMET TAHİR TANRIKULU